lauantai 10. lokakuuta 2015

Älä säästä energiaasi: ole valona toisille

Luin eräänä iltana Partio-lehden uusinta numeroa, jonka Iltanuotiolla-palstalla mainittiin valona oleminen, läheisten elämän valaiseminen. Tämä teema sopisi hyvin pohdittavaksi kololle pimeneviin syysiltoihin.

Sen lisäksi, että jo ajatus valona olemisesta on kaunis, on myös ihan totta, että voimme omille teoillamme vaikuttaa kanssaihmisten elämään. Toimia valona. Tuoda positiivista energiaa. Oletko sinä huomannut, miten esimerkiksi vastaantulijan iloinen hymy piristää? Tai miten mukavalta tuntuu, kun kaveri huomaa uuden hiustyylisi?

Aiheeseen melkein liittyvä valoisa syysmaisema.

Siispä tällä kertaa haastan teidät viettämään energiansäästämättömyysviikkoja! Niin, että omaa iloa ja hyvää tahtoa ollenkaan säästämättä yritätte piristää läheisten elämää. Jo ”Mitä kuuluu?” voi olla piristys ystävälle, josta ei ole vähään aikaan kuulunut. Erityisesti pienempien partiolaisten kanssa kannattaa ennen energiansäästämättömyysviikkojen aloittamista pohtia yhdessä, miten toisen elämässä voisi valona toimia.

Tempausviikkojen aluksi jokainen voi koota esimerkkejä, jotka ilahduttaisivat toista ihmistä, ja listat voidaan lukea ääneen esimerkiksi ennen sisaruspiiriä. Mielikuvitusta saa vapaasti käyttää!
Kun ensimmäinen energiansäästämättömyysviikko on takana, voitte alkaa koota kololle ”valo”-seinän/ ”älä säästä positiivista energiaa” -seinän/tai minkä nimen haluatte seinällenne keksiä. Seinälle voi kiinnittää esimerkiksi kollaasin, yksittäisiä kuvia tai kertomuksia, hyvän mielen reseptejä tai mitä ikinä keksittekään.

Jos innostusta riittää, voitte jatkaa useammankin viikon lisäämällä ilostuttavaa materiaalia seinälle.

Valoisaa syksyn jatkoa, hymyilkää elämälle niin sekin hymyilee takaisin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti