tiistai 25. elokuuta 2015

IHAN VAPAASTI MÄ!Tiesitkö, että...
 
… 6 tyttöä kymmenestä jättää tekemättä haluamiaan asioita, koska hänellä on ulkonäköpaineita. Hän ei esimerkiksi tahdo mennä lääkäriin, koska pelkää lääkärin pitävän häntä lihavana. Eikä hän uskalla pelata jalkapalloa, koska pelkää jalkojensa olevan paksut ja kömpelöt.
… 40% kaikenikäisistä naisista ei kuvailisi itseään kauniiksi.
… 72% nuorista tytöistä kokee paineita olla kaunis.
… vain 11% kaikista maailman tytöistä sanoisi itseään kauniiksi.
Ja tiesitkö myös sen, että nykymaailmassa tytöt eivät ole ainoita, ketkä tuntevat ulkonäköpaineita ja riittämättömyyden tunnetta? Samoista asioista murehtivat myös pojat.

Muun muassa näitä pinnallisia ja suorastaan utopistisia täydellisyyden kriteerejä vastaan on olemassa FREE BEING ME eli maailmanlaajuinen WAGGGSin ja Doven kampanja lasten ja nuorten positiivisen minäkuvan edistämiseksi. Käy siis tutustumassa kampanjan tarjoamiin suomenkielisiin materiaaleihin, jotka on suunniteltu eri ikäluokille. Toisin kuin moni ajattelee, harjoitukset eivät ole tyttömäisiä, vaan sopivat molemmille sukupuolille! Ehkä päätät tarttua vartiosi kanssa haasteeseen tai sitten otat vain yhden harjoituksen osaksi viikkokokouksen iltahartautta. Pääasia on, että lähdet mukaan edistämään suomalaisten lasten ja nuorten oikeutta olla vapaasti oma itsensä.

 

Tiesitkö vielä, että lähes puolet maailman naisista ei uskalla hakeutua johtotehtäviin ulkonäköpaineiden vuoksi?

 

Ja meidän lippukunnassamme yli 70% johtajista on naisia. 

 

Tarkoittaako tämä, että partiossa tyttönäkin saavat olla ihan vapaasti mä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti