perjantai 5. kesäkuuta 2015

vamos ala playa

Tänään tarjolla kaikkien pienten ja isojen muksujen suosikkia eli adjektiivitarina! Saahan iltahartaudessa joskus myös hihittää vatsat kippurissa hauskalle tarinalle ;D 

Kerrataan vielä adjektiivitarinan idea: Teksti on muuten kirjoitettu valmiiksi, mutta siitä puuttuu kaikki adjektiivit. Ennen tarinan kuulemista täytetään tyhjät kohdat kuvailevilla sanoilla, kuten punainen, iloinen, pörröinen... Vain tekstin lukija saa nähdä tarinan, koska tarkoituksena on, että adjektiivit eivät välttämättä kuulosta järkevältä --> sanoista tulee hauskoja --> kaikkia naurattaa :D Kun kaikki tyhjät kohdat on täytetty, ei muuta kuin lukemaan hassunhauskaa tekstiä! 

 

_____________ kesäpäivä

Ville heräsi __________ aamuna ja katsoi ulos huoneensa _________ ikkunasta. Ulkona oli _________ ilma. Se sopi Villelle hyvin, sillä tänään hän aikoi lähteä _________ ystävänsä Tommin kanssa uimaan. 

Ville puki heti __________ shortsiensa alle __________ uimahousut ja ryntäsi __________ keittiöön. Hän aukaisi __________ jääkaapin ja otti sieltä ___________ karjalanpiirakoita. Pian nälkä alkoikin kurnia pojan ____________  mahassa, joten Ville päätti syödä myös yhden _________ banaanin. 

Aamupalan jälkeen Ville otti __________ kännykkänsä ja soitti Tommille. ”___________ huomenta, joko olet valmis lähtemään uimaan?” Ville kysyi.

”Olen kohta siellä! Pumppaan vain lisää ilmaa _________ pyöräni __________ renkaisiin”, Tommi vastasi.

Ei mennyt kuin muutama ___________ minuutti, kun Tommi jo soitti Villen kodin ___________ ovikelloa. Pojat lähtivät yhteistuumin polkemaan pitkin ___________ pyörätietä.

”Ajetaanko ihan ___________ merenrantaan asti vai mennäänkö ____________ soramontuille?” Tommi kysyi.

”Ehdottomasti merelle! Siellä aukaistaan tänään ____________ jätskikioski”, Ville vastasi. 

”Tästä tulee kyllä ____________ lomapäivä!” Tommi hihkaisi ja kaverukset polkivat kohti ___________ hiekkarantaa. 


Minunlaiseni vilukissa ei kyllä tarkene vielä merivesiin pulahtaa, mutta uikaa te muut senkin edestä. Muistakaa kuitenkin vedenkestävä aurinkorasva, ettei talven jäljiltä kalpea iho pääse palamaan! Täältä nimittäin löytyy eräs huolimaton...:D

Terveisin lauraa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti